Agenda

  

Agenda 2019.

"Divertimento in vilt", expositie van gevilte wandkleden in Ziekenhuis "ZorgSaam", Wielingenlaan 2, Terneuzen: 3 januari tot 29 maart.

Kunstgalerie Hulst," De Rozenboog", Steenstraat 10, Hulst: 3 t/m 26 mei.

 

 Agenda 2018.

Internationaal Kunst Weekend Hengstdijk, in de H. Catharinakerk te Hengstdijk: 23 t/m 25 november van 10,00 tot 17,00 uur.

 Agenda 2017.

Reynaert Kunstgalerie, Hulst: 5 t/m 28 mei. 

"Divertimento in vilt", expositie van gevilte wandkleden in de polikliniek van "ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, locatie Antonius", Pastoor van Genklaan 6, Oostburg: 5 agustus t/m 30 november.

 Agenda 2016.

 "Viltkontakt", landelijke uitgave van de Viltcontactgroep plaatst een artikel met foto's over mijn viltwerken in het winternummer 2015.

"Peeters en Peeters, ja natuurlijk!"  in "t Kerkje van Ellesdiek", Van Hattumstraat 5, 4437 AG, Ellewoutsdijk, Zuid Beveland. Foto- en viltexpositie met Ronald Peeters: 9 januari t/m 28 februari. De opening vindt plaats op zaterdag 9 januari om 14,30 uur. Daarnaast is 't Kerkje open voor bezichtiging van de expositie op 23 januari, 7, 20 en 28 februari, telkens van 13,30 tot 16,00 uur.

 "Divertimento in vilt", expositie van gevilte wandkleden in "Huisartsenpost en -praktijk Oostburg Cadzand" , Pastoor van Genklaan 6, 4501 AJ Oostburg (in Ziekenhuis Zorgsaam, Oostburg) van 16 maart t/m 16 mei.

 "Grenzeloos" , viltwerken gecombineerd met ijzeren beelden van Lut de Baere in de "Nonnenmanshoeve", Doornstraat 73, Sint-Gillis-Waas, België: 30 en 31 juli, 6,7,13 en 14 augustus van 14,00 tot 18,00 uur. De exposititie wordt geopend op zaterdag 30 juli om 15,00 uur door burgemeester Chris Lippens, Burgemeester van Sint Gillis-Waes. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.
Uitnodiging expositie Grenzeloos

" Wandkleden als etalagedecoratie"  bij Modehuis Reiss van de Berghe, Steenstraat 4 in Hulst: 14 oktober t/m 3 november.

 Agenda 2015.

Reynaert Kunstgalerie, Hulst: 8 t/m 31 mei.

"Peeters en Peeters, ja natuurlijk!"  in " 's Landshuis" in Hulst. Foto- en viltexpositie met Ronald Peeters: 9 t/m 27 mei.

"Wandkleden als etalagedecoratie" bij modehuis Reiss van de Berghe in Hulst: 25 september t/m 15 oktober.

"Divertimento in vilt", expositie van gevilte wandkleden in het "Ledeltheater" in Oostburg: 8 oktober t/m 18 november.

 

 Toelichting op de exposities.

* "Peeters en Peeters, ja natuurlijk!".

Foto-en viltexpositie.
De expositie “Peeters en Peeters, ja natuurlijk” toont de combinatie van kunstzinnig viltwerk met schilderachtige fotobeelden. De warmte van de natuurlijke viltmaterialen wordt verenigd met de magische sferen van de macronatuuropnames. Een diepe verbondenheid met de natuur maakt beide kunstvormen tot een samenhangend geheel. Bijzonder aan deze expositie is dat het een samenwerkingsverband betreft tussen broer en zus, Ronald en Mirjam, beiden geboren in het Brabantse Dongen en nu woonachtig in resp. Dorst en Hulst.

Ronald's bijdrage bestaat uit een tiental op kunstzinnige wijze vormgegeven foto's getiteld Mystic Lights. In deze fotoserie maakt Ronald je deelgenoot van het spel van lichtbewegingen in water, kleurrijke spiegelingen, twinkelende dauwdruppels en schitterend ijs, dynamische reflecties en magische landschappen. In de kunstwerken spelen mossen de rol van natuurlijke figuranten in een wereld waar het kleine de schoonheid van het grootse mag raken. 
Mystic Lights neemt je ook mee naar de wereld voorbij het direct waarneembare. De beelden nodigen uit om vanuit innerlijke stilte naar de wereld, en naar Moeder Natuur te kijken, en zo te ervaren dat zich nieuwe dimensies, landschappen en vergezichten ontvouwen. Een wandeling door de kunstwerken creeërt ruimte om concepten, beelden en oordelen los te laten en tot nieuwe, verrassende en inspirerende inzichten te komen. 

Mirjam's bijdrage bestaat uit een gevarieerde collectie wandkleden waaronder driedimensionale werken. Het werken met natuurlijke materialen zoals zuivere merino wol, ruwe schapenwol, zijde, gedroogde schorsen en mossen stimuleert haar tot experimenteren. Het combineren van kleuren en materialen ervaart Mirjam als een meditatief gebeuren en is voor haar een grote bron van inspiratie. De kleurrijke werken maken niet alleen nieuwsgierig naar de technieken, die Mirjam gebruikt, maar nodigen ook uit om je fantasie alle ruimte te geven en stil te staan bij de persoonlijke associaties en beelden die haar werken oproepen; voor Mirjam de belangrijkste reden om haar werken geen titels te geven.

 

* "Divertimento in vilt".

Deze viltexpositie bestaat uit een gevarieerde collectie wandkleden waaronder driedimensionale werken. Het werken met natuurlijke materialen zoals zuivere merino wol, ruwe schapenwol, zijde, gedroogde schorsen en mossen stimuleert mij tot experimenteren. Het combineren van kleuren en materialen ervaar ik als een meditatief gebeuren en is voor mij een grote bron van inspiratie. De kleurrijke werken maken misschien niet alleen nieuwsgierig naar de technieken, die ik gebruik, maar nodigen ook uit om je fantasie alle ruimte te geven en stil te staan bij de persoonlijke associaties en beelden die mijn werken oproepen; voor mij de belangrijkste reden om mijn werken geen titels te geven.

 

* "Grenzeloos".

Deze expositie is een combinatie van mijn gevilte wandkleden met de ijzeren beelden van Lut de Baere. In de prachtig gerestaureerde boerenhoeve de "Nonnenmanshoeve" laten we de "grenzeloze" mogelijkheden zien van het gebruik van warme, kleurrijke natuurlijke materialen en de roestige resten van een oud opgeblazen schip uit de Westerschelde die door Lut gevormd werden tot beelden.